Rusmir Hrvić proglašen za privrednika godine u BiH

Objavljeno prije 10 mjeseci

U Mostaru je sinoć održana manifestacija izbora Osobe godine Večernjakovog pečata kojoj su prisustvovali brojni visoki dužnosnici iz BiH i regije, prenose Vijesti.ba.

Ovogodišnji Pečat za privrednika godine osvojio je Rusmir Hrvić predsjednik Uprave AS GROUP – najveće i najuspješnije bh. prehrambeno-trgovačke industrije u Bosni i Hercegovini.

U obrazloženju je navedeno da je Rusmir Hrvić pod svoje okrilje uzeo i Agrokomerc, te da daju posao za 4.500 ljudi, proizvode i otkupljuju od bosanskohercegovačkih farmera i da je prošla godina za AS GROUP bila najuspješnija.

Hrvić se u kratkom obraćanju zahvalio svima koji su glasali za njega i AS grupaciju, te dodao da je velika čast dobiti ovo priznanje.

“Ujedno bih se zahvalio i svim našim uposlenicima, kolegama, saradnicima koji su zajedno sa mnom zaslužni za ovo priznanje, te potrošačima koji kupuju naše proizvode i podržavaju sve domaće proizvođače iz cijele BiH”, rekao je Hrvić.

Dodao je da svi zajedno trebamo raditi na podizanju konkurentnosti kako bi podigli konkurentnost BiH i naše privrede, a sve s ciljem da se popravi standard naših građana.

“Podjele i granice treba ukidati i ići u pravcu Evropske unije na čije tržište trebamo gledati kao na naše”, zaključio je Hrvić.