Sakib Malkočević objavio spisak igrača za Evropsko prvenstvo

Objavljeno prije 2 godine

Selektor kadetske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević objavio je spisak igrača za Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina, koje će u maju biti održano u Hrvatskoj.

Na spisku su imena 18 igrača iz elitne runde kvalifikacija, kao i pet koji su učestvovali u prvom kvalifikacionom krugu, a konačan spisak od 18 nogometaša koji će putovati u Hrvatsku odredit će uoči odlaska na prvenstvo.

Na spisku su:
golmani: Jasmin Kršić (Željezničar), Matej Perković (Široki Brijeg), Adnan Kanurić (Red Bull Salzburg, Austrija)
odbrana: Dobrica Tegeltija (Vojvodina, Srbija), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Armin Imamović (Sarajevo), Enio Zilić (Željezničar), Emir Sejdović (Frankfurt, Njemačka), Rijad Sadiku (Sarajevo), Nemanja Vještica (Partizan, Srbija), Denis Kahrimanović (Ried, Austrija)
vezni red: Eldin Omerović (Sloboda), Dino Samuel Kurbegović (Mainz, Njemačka), Đani Salčin (Sarajevo), Domagoj Marušić (Široki Brijeg), Stefan Santrač (Crvena Zvezda, Srbija), Mateo Božić (Zrinjski), Milan Savić (Crvena Zvezda, Srbija), Marko Brkić (Crvena Zvezda, Srbija), Abdulah Džafo (St. Polten, Austrija)
napad: Elvis Mehanović (Genk, Belgija), Milan Šikanjić (Crvena Zvezda, Srbija), Ahmed Hasanović (Željezničar).

Reprezentativci će se okupiti 26. aprila u Trening centru NSBiH u Zenici, gdje će se pripremati do 1. maja kada je planiran polazak za Hrvatsku.

Prvi meč na Evropskom prvenstvu izabranici Sakiba Malkočevića će odigrati 4. maja u 12 sati protiv Njemačke.

Tri dana poslije,sastat će se s Irskom u 16.30 sati, dok je meč sa Srbijom na programu 10. maja u 12 sati. Sve utakmice grupe C bit će odigrane u Kostreni.