Ukupno podjela

Savjet kako da odpušete nos i sinuse

Savjet kako da odpušete nos i sinuse

U vremenu prehlada mnogi će učini bilo šta da se riješe zapušenosti nosa i sinusa. Ne očajavajte ukoliko se ujutro budite sa ovim problemom jer vam donosimo super metodu za rješavanje ovog problema koji pogađa sve generacije.

Prvi korak u otpušivanju sinusa jeste da stavite jezik na nepce te jako pritisnete. Nakon toga napravite pokret kao da hoćete da uvučete jezik u grlo, ali zbog pritiska on će ostati uz nepce.

Drugi korak je još jednostavniji i zahtijeva da stavite palac na tačku koja se nalazi tačno između obrva.

Završni korak u otpušivanju sinusa jeste da pritisnite prstom tačku između obrva. Pritisak treba da bude prilično jak, a u isto vrijeme učinite opisani pokret jezikom, sve to u trajanju od 30 sekundi.

Nako što uradite sva tri koraka, nos bi trebao da procuri, a i sinusi če se otpušiti. Razlog za dobre rezultate ove vježbe jeste taj što se prilikom ove vježbe, kosti oko sporednih nosnih šupljina se malo pomjeraju i tako oslobađaju kanale.

Iako je ovo rješenje dobro kada se problem već desi, nije način kako da spriječite samu pojavu zapušenosti nosa i sinusa. Stručnajci savjetuju da ukoliko imate ovaj problem uključite začinjenu i ljutu hranu u ishranu, jer i ona djeluje protiv zapušenih sinusa i sporednih nosnih šupljina. Drugi način je i da držite na čelu morsku so, zagrijanu na 40 stepeni i umotanu u maramicu.

Zenica
clear sky
16 ° C
16 °
16 °
93 %
1.5kmh
0 %
uto
25 °
sri
25 °
čet
27 °
pet
29 °
sub
20 °

Posljednje objavljeno