Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje narednih nekoliko dana

Objavljeno prije 12 mjeseci

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme, u nizinama većinom s kišom.

U Bosni u jutarnjim satima i tokom noći, sa subote na nedjelju, u nizinama je moguća susnježica i snijeg.

Na planinama će padati snijeg. Više padavina u subotu prijepodne i tokom večeri. Tokom dana padavina će biti samo ponegdje u centralnim i istočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 6, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8, na jugu do 10 stupnjeva.

Sutra oblačno vrijeme. Padavine prijepodne. Većinom slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar u Bosni slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prijepodne umjereno jaka bura koja će poslije podne i oslabiti. U noći na ponedjeljak vjetar u Bosni mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, na planinama do -6, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5, na jugu do 8 stupnjeva.

U ponedjeljak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U planinskim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega. U Hercegovini veći dio dana malo do umjereno oblačno, a naoblačenje se očekuje krajem dana. Jutarnja temperatura zraka između -5 i 0, na planinama do -9, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 5, na jugu zemlje do 7 stupnjeva.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme s mrazom. Jutarnja temperatura zraka između -5 i 0, na planinama do -9, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 6, na jugu do 8 stupnjeva.