Sberbanci odobrena zapljena dionica Sarajevskog kiseljaka

Objavljeno prije 12 mjeseci

Općinski sud u Kiseljaku donio je odluke kojima je ljubljanskoj i zagrebačkoj Sberbanci odobrena zapljena dionica Sarajevskog kiseljaka, a koje su u vlasništvu Jamnice, objavila je u ponedjeljak Jamnica, iz koje najavljuju da će poduzeti pravne radne za osporavanje tih rješenja.

Kako je Jamnica objavila putem Zagrebačke burze, Općinski sud u Kiseljaku donio je 9. oktobra dva rješenja o izvršenju na temelju vjerodostojne isprave – mjenice, a u izvršnim postupcima tražitelja izvršenja Sberbank iz Zagreba i Sberbank iz Ljubljane, protiv Jamnice.

U oba ta spora vrijednost predmeta je 67,4 miliona konvertibilnih maraka.

“Općinski sud u Kiseljaku, BiH, donio je dana 9.10.2017. godine sljedeće odluke: Rješenje o izvršenju na temelju vjerodostojne isprave – mjenice, u izvršnom postupku tražitelja Sberbank d.d. Zagreb, Varšavska 9, protiv Izdavatelja, vps – 67.444,313 KM, Rješenje o izvršenju na temelju vjerodostojne isprave – mjenice, u izvršnom postupku tražitelja Sberbanka d.d. Ljubljana, Dunajska cesta 128 A, protiv Izdavatelja, vps. 67.444,313 KM. Izvršenje je određeno pljenidbom, procjenom i prodajom dionica društva Sarajevski Kiseljak d.d., BiH, koje su vlasništvo Izdavatelja”, navodi se u priopćenju objavljenom na Berzi.

Navodi se da će Jamnica poduzeti sve potrebne pravne radnje kako bi osporila rješenja suda. O ovom potezu obavještene su Zagrebača burza i HANFA.