23 C
Zenica
Ponedjeljak, August 19, 2019

Ukupno podjela

SIPA uhapsila dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

SIPA uhapsila dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Sarajeva lišili slobode dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivični djelom iz člana 189a. istog zakona „Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e pretresli su osumnjičena lica, stambene objekte i vozila koja su koristili, te tom prilikom otkrili 14 krijumčarenih lica, državljana Iraka, Irana i Sirije.

“Takođe, prilikom pretresa privremeno su oduzeti i određeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Osumnjičena lica su privedena u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz SIPA-e.

Zenica
clear sky
23 ° C
23 °
23 °
43 %
1kmh
0 %
pon
30 °
uto
31 °
sri
27 °
čet
25 °
pet
22 °

Posljednje objavljeno