Skupština Zeničko-dobojskog kantona dobila novo rukovodstvo

Objavljeno prije 6 mjeseci
Foto: Arhiv

Danas je u Zenici održana sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kojoj je formirano novo rukovodstvo.

Za novog predsjedavajućeg Skupštine ZDK izabran je Ismet Sarajlić (SBB), dok su njegovi pomoćnici Sanja Renić (NS) i Mladen Simić (SDP).

Zastupnica iz Naše stranke, Sanja Renić danas je na Skupštini ZDK predložila odluku Kluba Hrvata da za predsjedavajuću bude izabrana Vlasta Kalas, a za njenog zamjenika Vedran Kaser.

Podsjetimo, na prošlosedmičnoj sjednici Skupštine ZDK za predsjednika Kluba Bošnjaka izabran je Nusret Imamović (NB), dok je za njegovu zamjenicu izabrana Maida Tanović (SDP).

S obzirom na to da je u Skupštini samo jedan zastupnik iz reda Srba, za predsjednika Kluba Srba je izabran Mladen Simić (SDP).

Zastupnici su jednoglasno usvojili prijedlog za predsjednika i zamjenika Kluba Bošnjaka.

Glasanje za prijedlog predsjedništva Kluba Hrvata je završeno s 20 glasova za, tri protiv, a 10 zastupnika je bilo suzdržano.

Kako piše Klix.ba, zastupnica Meldina Ugarak (SBB) zatražila je pojedinačno glasanje, nakon čega je zastupnik Sejad Zaimović (SDA) napustio salu.

U nastavku sjednice izabrana je komisija za izbor i imenovanje, koju će činiti predsjednik Edin Arnaut i zamjenik predsjednika Ramo Pivić, te članovi Enver Škaljo, Ermin Čehić, Andrej Kajić, Mladen Simić i Ramo Isak.