Šuker izabran za predsjednika HNS-a

Objavljeno prije 12 mjeseci

Dosadašnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker i iduće četiri godine vodit će hrvatski nogomet.

Na Izbornoj skupštini održanoj danas u hotelu “Sheraton” Šuker je pobijedio sa 48 glasova “za”, Dario Šimić bio je protiv, a trojica su bila suzdržana.

Šuker je bio jedini kandidat za tu dužnost.

Za predsjednika Saveza kandidovao ga je Zagrebački nogometni savez, a podržalo ga je 17 od preostalih 20 županijskih nogometnih saveza.

Predstavnici Hajduka i Splitsko-dalmatinskog nogometnog saveza napustili su sjednicu prije glasanja, javlja agencije Hina.

Slaven Marasović, predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, krenuo je s kritikama na račun HNS-a nakon čega mu je ugašen mikrofon. On se nije htio zaustaviti iako mu je mikrofon ugašen, prenosi Dnevnik.hr.

“Ja sam Slaven Marasović, predsjednik Nadzornog odbora Hajduka. Svi znamo da se nogomet od prvih početaka do današnjeg stanja razvijao zahvaljujući svojoj atraktivnosti. Uz razvoj nogometne igre razvijalo se i kao krpelj sve negativno se prilijepilo…”, uspio je kazati Marasović prije nego što mu je mikrofon ugašen.

Skupština ima 59 članova, međutim “vjerodajnice” ima njih 56. Nogometni savez Istarske županije, te Nogometno središte Split nisu uspjeli odrediti svoje kandidate. Istrijani su na Izbornoj skupštini imali pravo na jednog predstavnika, a Središte, koje čine dalmatinski županijski savezi, na dvojicu.