Ukupno podjela

Svaki dom treba da ga ima: Najjači prirodni antibiotik koji uništava 30 bakterija

Svaki dom treba da ga ima: Najjači prirodni antibiotik koji uništava 30 bakterija

Ulje divljeg origana je steklo veliku popularnost kao ljekovito sredstvo, s obzirom na to da se vijekovima unazad koristilo za podizanje imuniteta.

Najpoznatije je po antibakterijskim svojstvima, a čak su se svojstva ulja divljeg origana proučavala u brojnim naučnim studijama i medicinskim ustanovama. Dokazano je da ima antibakterijska, antiparazitska, antiseptička, antivirusna dejstva, kao i da utiče na jačanje imunog sistema.

Kao svježa biljka, ulje divljeg origana sadrži visok nivo antioksidanta. Obično se tokom prehlada uzima oralno, ili se primjenjuje spoljno za infekcije kože. Važno je znati da se u slučaju ozbiljnih bolesti, ili kod trudnoće i dojenja, treba konsultovati sa ljekarom specijalistom.

S obzirom na to da mnoge bolesti i oboljenja izazivaju mikroorganizmi, važno je znati da se ulje divljeg origana uspješno bori sa štetnim mikrobima i efektivno je u prevenciji i borbi sa infekcijama, kao što su bakterijske vaginoze (kandida), infekcija urinarnog trakta (ešerihja koli, klamidija…), kod trovanja hranom (salmonela, listerija..) i raznih infekcija pluća.

Divlji origano se može koristiti kao biljka u pripremi hrane, tinktura, čaj ili u formi ulja. Kada je riječ o ulju, preporučivo je da se kombinuje sa maslinovim, a u toj kombinaciji pomaže pri bolovima u mišićima.

Kako se koristi ulje divljeg origana?
– 2-3 kapljice divljeg origana za inhaliranje kod problema sa infekcijom pluća
– 2-3 kapljice ulja divljeg origana sipajte u čašu vode za smirivanje upale grla
– 1-2 kapljice ulja divljeg origano pomiješajte sa malom dozom ulja od kokosa ili aloe vera gela i aplicirajte na akne, psorijazu, zatvorene rane na koži ili gljivične nokte
– 3-4 kapljice ulja divljeg origana sipajte u čašu vode i pijte 2-3 puta na dan prije jela, kako biste podigli imuni sistem.
– 1 kapljicu divljeg origana stavite na četkicu za zube, kako biste ubili bakterije koje izazivaju loš zadah.

Zenica
clear sky
24 ° C
24 °
24 °
64 %
1.5kmh
0 %
pet
24 °
sub
25 °
ned
27 °
pon
25 °
uto
26 °

Posljednje objavljeno