7.2 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Zenica
    few clouds
    7.2 ° C
    7.2 °
    7.2 °
    90 %
    1kmh
    21 %
    uto
    17 °
    sri
    19 °
    čet
    22 °
    pet
    22 °
    sub
    21 °

    Svjetski kuhari otkrili: Ovo je 16 najvećih trikova u kuhinji

    Svjetski kuhari otkrili: Ovo je 16 najvećih trikova u kuhinji

    Dobar nož je jedini alat za rezanje koji trebate, tavu od ljevanog željeza nikako ne stavljajte u mašinu za suđe, u vodu u kojoj kuhate tjesteninu ne stavljajte ulje…

    Ovo nisu savjeti koje su primjenjivi samo u profesionalnim kuhinjama, iskoristite ih kod kuće!

    1. Kada već počnete kuhati, trebate probati vašu hranu prije i nakon što planirate dodati neki sastojak. To će vam ukazati na to kako tehnika kuhanja i začini utječu na hranu i pomoći vam da počnete kuhati bez recepta.

    2. Tupi noževi su opasniji od oštrih noževa.

    3. Juhe su najbolji način iskorištavanja ostataka.

    4. Dobar nož chefa je jedini alat za rezanje koji trebate.

    5. Kada pripremate burger, u sredinu vaše pljeskavice udubite rupu palcem jer se tako pljeskavica neće skupiti tokom pečenja.

    6. Tavu od ljevanog željeza nikako ne stavljajte u mašinu za suđe.

    7. Ako koristite sjeckani luk u jelu, prije dodavanja ga namočite u hladnoj vodi da ona izvuče sulfate.

    8. Sve žitarice biste trebali kuhati u temeljcu umjesto u običnoj vodi.

    9. Cveklu kuhajte s klinčićem i zrnima kafe.

    10. Biskvit za tortu premažite sirupom od vode i šećera u omjeru 1:1.

    11. Ako želite lako oguliti kuhana jaja, stavite kašiku sode bikarbone u vodu za kuhanje.

    12. U vodu u kojoj kuhate tjesteninu ne stavljajte ulje, samo sol. Ulje samo ispliva na površinu i nema nikakvu funkciju.

    13. Gljive sadrže iznimno puno tekućine. Ne perite ih, očistite ih četkicom.

    14. Zelenu salatu nemojte rezati nožem, trgajte ju.

    15. Nemojte pušiti. Pušenje uništava vaše okusne pupoljke.

    16. Ako stavite drvenu kašiku preko lonca s ključalom vodom, ona neće iskipiti.

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Dobar nož je jedini alat za rezanje koji trebate, tavu od ljevanog željeza nikako ne stavljajte u mašinu za suđe, u vodu u kojoj kuhate tjesteninu ne stavljajte ulje…

    Ovo nisu savjeti koje su primjenjivi samo u profesionalnim kuhinjama, iskoristite ih kod kuće!

    1. Kada već počnete kuhati, trebate probati vašu hranu prije i nakon što planirate dodati neki sastojak. To će vam ukazati na to kako tehnika kuhanja i začini utječu na hranu i pomoći vam da počnete kuhati bez recepta.

    2. Tupi noževi su opasniji od oštrih noževa.

    3. Juhe su najbolji način iskorištavanja ostataka.

    4. Dobar nož chefa je jedini alat za rezanje koji trebate.

    5. Kada pripremate burger, u sredinu vaše pljeskavice udubite rupu palcem jer se tako pljeskavica neće skupiti tokom pečenja.

    6. Tavu od ljevanog željeza nikako ne stavljajte u mašinu za suđe.

    7. Ako koristite sjeckani luk u jelu, prije dodavanja ga namočite u hladnoj vodi da ona izvuče sulfate.

    8. Sve žitarice biste trebali kuhati u temeljcu umjesto u običnoj vodi.

    9. Cveklu kuhajte s klinčićem i zrnima kafe.

    10. Biskvit za tortu premažite sirupom od vode i šećera u omjeru 1:1.

    11. Ako želite lako oguliti kuhana jaja, stavite kašiku sode bikarbone u vodu za kuhanje.

    12. U vodu u kojoj kuhate tjesteninu ne stavljajte ulje, samo sol. Ulje samo ispliva na površinu i nema nikakvu funkciju.

    13. Gljive sadrže iznimno puno tekućine. Ne perite ih, očistite ih četkicom.

    14. Zelenu salatu nemojte rezati nožem, trgajte ju.

    15. Nemojte pušiti. Pušenje uništava vaše okusne pupoljke.

    16. Ako stavite drvenu kašiku preko lonca s ključalom vodom, ona neće iskipiti.

    IzvorAkta

    Posljednje objavljeno