Tri namirnice koje jačaju imunitet

Objavljeno prije 10 mjeseci

Nutricionista Endi Belati, koji je diplomirao na Univerzitetu u Njujorku, otkrio je za magazin Biznis insajder koje namirnice treba jesti ukoliko želite da ojačate imunološki sistem.

Riječ je o jagodama, leblebijama i bademima.

Jagode su izuzetno bogate vitaminom C, a bademi sadrže veliku količinu vitamina E, kaže Belati. Osim što su snažni oksidansi, ovi vitamini takođe igraju veliku ulogu u enzimskim reakcijama o organizmu.

Belati takođe ističe da jedna porcija leblebija sadrži 25 posto preporučene dnevne doze cinka, ključnog nutrijenta u održavanju pravilnog funkcionisanja odbrambenog mehanizma u organizmu.

Možete ih jeste pečene, a ukoliko niste ljubitelj njihovog specifičnog ‘brašnastog’ ukusa, možete ih skuhati sa crnim lukom, dodati hladno cijeđeno ulje i na taj način napraviti odličnu salatu, prenosi Atv.