U Banjaluci uhapšeno šest državljana Srbije

Objavljeno prije 12 mjeseci
Foto: Arhiv

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 23.03.2018. godine, su realizovali akciju kodnog naziva “Koral”koja je imala za cilj rasvjetljavanje krivičnih djela “teška krađa” i “krađa” izvršenih na području grada Banje Luke, te opština Prnjavor, Laktaši i Čelinac.

Na osnovu prikupljenih dokaza i informacija policijski službenici su na području grada Banja Luka, identifikovali i uhapsili šest osoba državljana Republike Srbije i to: D.N. (1995), K.J. (1966), iz Sombora, M.P. (1998), S.N. (1983), M.J. (1987), S.P. (1990) svi iz Rume, zbog sumnje da su u vremenskom periodu od 01.01. – 23.03.2018. godine izvršili ukupno deset krivičnih djela na pomenutim lokacijama i jedno krivično djelo na području Policijske uprave Mrkonjić Grad i dva krivična djela na području Policijske uprave Gradiška.

Osobe se sumnjiče da su putničkim vozilima marke „Golf“ „Jugo“ i „Fiat“, dolazili do porodičnih kuća oštećenih i ukoliko primjete da nema vlasnika, upotrebom fizičke snage i podesnog alata djelovali na prozor ili ulazna vrata, ulazili u unutrašnjost odakle su otuđivali novac, zlatni nakit i oružje.

U slučajevima kada primjete vlasnika, osumnjičeni su dolazili do ulaznih vrata, nudili razne usluge proricanja sudbine kao i prodaje odjevnih i ljekovitih predmeta, te kada lica oštećeni pusti u kuću izvršioci ženskog pola, uz prethodni dogovor, zapričavaju oštećene, dok jedna od njih uz izgovor da mora u toalet iskoristi nepažnju i otuđi novac i zlatni nakit.

Osumnjičeni su otuđeni novac trošili za lične potrebe, a zlatni nakit su dalje prepordavali u zlatarskim radnjama, a ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 12.500 KM.

O svim činjenicama obavješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za pomenuta krivična djela, a osobe su nakon ispitivanja predata u nadležnost Terenskom centru za strance Banja Luka.