Home Portal U BiH 240 novozaraženih, šest smrtnih slučajeva

U BiH 240 novozaraženih, šest smrtnih slučajeva

0
U BiH 240 novozaraženih, šest smrtnih slučajeva

U BiH je u protekla 24 časa registrovano 240 novozaraženih osoba virusom korona. Od toga, 184 je registrovano u FBiH, 49 u RS i sedam u Brčkom. Preminulo je šest osoba: tri u FBiH, dvije u RS, jedna u Brčkom.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirana su 754 uzorka, od kojih je 184 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Srednjobosanskom, Bosansko-podrinjskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 94 789 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 8536 osobe.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 4713 pacijenata, dok su trenutno aktivna 3624 slučaja pozitivna na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 3 smrtna ishoda. U pitanju su muškarac i žena iz Goražda te muškarac iz Travnika.

Sa današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 199, od toga 127 osoba je muškog i 72 ženskog spola.

U RS novih 49 slučajeva korona virusa

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 281 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 49 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 31 muškoj i 18 ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, 30 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 10 osoba je iz Gacka, po šest iz Pala i Trebinja, po tri iz Banjaluke, Dervente, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada, Ribnika i Bijeljine i po jedna iz Berkovića, Bileće, Istočnog Starog Grada, Laktaša, Modriče, Pelagićeva, Sokoca, Teslića i Doboja.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcima starije životne dobi iz Nevesinja i Mrkonjić Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.550 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 193 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.124 osoba, testirano je ukupno 54.199 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 269, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 75, a u opštim bolnicama 194.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.799 osoba, a nadzor je završen kod 45.893 osoba.

Brčko: Sedam novozaraženih, jedan smrtni slučaj

Prema podacima Kriznog štaba za zaštitu i spašavanje na području Brčko distrikta, do danas prijepodne, registrirano je sedam novih slučaja zaraze koronavirusom, dok je jedna osoba preminula, pa je ukupan broj umrlih od početka pamdemije u Distriktu 14.

Trenutno je aktivnih 165 slučajeva, dok na rezultate čeka 36 osoba.

Na Odjelu brčanske bolnice za pacijente zaražene koronavirusom leži 13 osoba, od kojih je jedna starije, devet srednje, a tri osobe mlađe životne dobi.

Od tog broja 11 je pacijenata sa srednje teškom, jedan pacijent sa teškom, i jedan sa lakšom kliničkom slikom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here