1.8 C
Zenica
Subota, Decembar 7, 2019

Ukupno podjela

U Hrvatskoj novo crveno upozorenje zbog vremenskih neprilika

U Hrvatskoj novo crveno upozorenje zbog vremenskih neprilika

U Hrvatskoj novo crveno upozorenje zbog vremenskih neprilika

Za nekoliko regija u Hrvatskoj izdato je crveno upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika, javlja Anadolu Agency (AA).

Crveno upozorenje zbog obilnih padavina izdato je za područja gospićke i riječke regije.

Količine padavina bi mogle biti veće od 75 milimetara.

”Poduzmite mjere kako bi se zaštitili. Djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih službi. Očekuju se izraženije poplave koje će zahvatiti veće područje te poplaviti imovinu uz značajan rizik za živote te mogućnost evakuacija. Vjerojatni su veći prekidi u prometovanju te prekid i gubitak energije, komunikacije i opskrbe vodom.

Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima“, upozorili su iz Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ).

Obilna kiša, od 40 do 80 milimetara, lokalno i više, očekuje se na sjevernom Jadranu, u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru i unutrašnjosti Dalmacije, a mjestimice i izraženiji pljuskovi s grmljavinom uz prolazno pojačan vjetar i obilnu kišu u kratkom vremenu pa može biti bujičnih poplava i poplavljivanja riva, upozorili su iz Civilne zaštite pri MUP-u RH.

Veća količina kiše od 30 do 50 milimetara moguća je tokom jutra i prijepodneva i u središnjoj Hrvatskoj.

Crveno upozorenje zbog jakih udara vjetra izdato je za područja Kvarnera, sjeverne, srednje i južne Dalmacije.

Na srednjem i južnom, a navečer i na sjevernom Jadranu očekuje se jako i olujno jugo, s udarima od 20 do 29 metara po sekundi.

“Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja”, navodi se u upozorenju.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Zenica
fog
1.8 ° C
2 °
1.7 °
100 %
1kmh
75 %
sub
10 °
ned
9 °
pon
9 °
uto
5 °
sri
-1 °
U Hrvatskoj novo crveno upozorenje zbog vremenskih neprilika

Posljednje objavljeno