U NK Čelik se vraćaju Đidić, Karić, Dilaver i Zahirović?

Objavljeno prije 2 godine

Nakon obavljenih pregovora, Uprava NK Čelika je obavila pregovore sa pojedinim igračima u proteklom periodu, koji su za ovaj klub potpisali do kraja tekuće sezone.

Vernes Islamagić, 22-godišnji stoper i bivši kapiten NK Zvijezda Gradačac, u Čelik dolazi kao slobodan igrač. Od pojačanja tu je i Ratko Dujković, 33-godišnji golman i donedavni A-reprezentativac naše zemlje koji je u svojoj karijeri nastupao za FK Sloboda Tuzla, FK Slavija Sarajevo, HŠK Zrinjski Mostar, iranski SAIPA a u Čelik dolazi iz FK Olimpic Sarajevo, kao i Bojan Regoje, 35-godišnji stoper i bivši A-reprezentativac naše zemlje koji je nastupao za FK Slavija Sarajevo i FK Olimpic Sarajevo.

“U pregovorima smo sa Aldinom Đidićem, Mahirom Karićem, Harisom Dilaverom i Adnanom Zahirovićem, koji trenutno i treniraju sa našom ekipom, te očekujemo u radnih par dana pozitivan ishod tih pregovora. Pored navedenih, klub ozbiljno pregovara sa jednim vrsnim napadačem Premijer lige čije će ime biti poznato u slučaju realizacije transfera”, poručuju iz Čelika.

Ukoliko se realizira navedeno, Čelik će napustiti određeni igrači uz sporazumne raskide ugovora ili posudbe, kako bi na pripreme ovaj klub otišao sa 25 najboljih igrača, od kojih su tri golmana.