U Trening centru NS BiH u Zenici počelo okupljanje kadeta

Objavljeno prije 2 godine

Nogometni “U-17” reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su se počeli okupljati u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje će se pripremati za Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 3. do 19. maja u Hrvatskoj.

Selektor Sakib Malkočević očekuje da će do kraja dana ekipa biti kompletirana.

“Radit ćemo u pripremnom periodu u Zenici na taktičkom planu i analizirat ćemo protivnike, gledati utakmice kako bismo igrače upoznali s njihovim kvalitetima. Znamo šta nas očekuje tamo i moramo razgovarati s ovim momcima, te ih što bolje spremiti za nastup na Evropskom prvenstvu”, rekao je Malkočević.

Smatra da su pred ekipom kvalitetni mečevi, te da mladići moraju imati odgovoran pristup.

“Drugu godinu za redom smo ostvarili uspjeh i plasman na veliko takmičenje. Igrači moraju pristupiti odgovorno jer ovo je prilika i za njhovu ličnu afirmaciju, ali i za promociju našeg fudbala i države. Možda nas smatraju autsajderima, ali i prošle godine je bilo tako pa smo ostvarili pobjedu i tijesno izgubili dva susreta. Pred nama su zahtjevne utakmice”, pojasnio je selektor.

Bh. kadeti će sutra obaviti jedan trening, a u petak će biti održana pres konferencija, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.