U Zenici danas o borbi protiv korupcije u Republici Srpskoj i Zeničko-dobojskom kantonu

Objavljeno prije 6 mjeseci
Foto: Arhiv

U organizaciji Tima Vlade Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv korupcije, uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, a u saradnji sa Ministarstvom pravde Republike Srpske i Ministarstvom za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona, u Zenici će danas, 27. novembra 2018. godine, biti održan okrugli sto o temi “Institucionalni strateški i pravni okvir za borbu protiv korupcije u Republici Srpskoj i Zeničko-dobojskom kantonu – iskustva i dobre prakse”.

Okrugli sto će se održati u sali 109. u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona, s početkom u 10,00 sati.

Cilj Okruglog stola je da predstavnici Ministarstva pravde Republike Srpske predstavnicima novouspostavljenog institucionalnog okvira za praćenje sprovođenja Strategije za borbu protiv korupcije u Ministarstvu za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona prenesu, iskustva, prakse i izazove u svome radu na antikorupcijskim aktivnostima, radi usvajanja najbolje prakse u radu od samog svog osnivanja i pravazilaženja eventualnih izazova u budućim aktivnostima.

Dodatno će biti naglašena komunikacija i koordinacija antikorupcijskih aktivnosti sa drugim institucijama u implementaciji antikorupcijskih politika.