Ukupno podjela

U Zenici napadnuta dva policajca, zadobili lakše tjelesne povrede

U Zenici napadnuta dva policajca, zadobili lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 10.02.2019. godine, u vremenu od 09,30 do 12,00 sati, u ulici Envera Čerkeza, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica Š.T. Ovom prilikom je otuđena neutvrđena količina zlatnog i srebrenog nakita i novčanik u kojem se nalazio određen iznos novca.

Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Opljačkana kladionica “BH Play”

Dana 10.02.2019. godine, u 18,45 sati, u ulici Envera Čerkeza, u sportskoj kladionici “BH Play”, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad uposlenicom iste. Ukraden je određen iznos novca, nakon čega se lice udaljilo u nepoznatom pravcu.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Poduzete su intenzivne aktivnosti na otkrivanju i lišenju slobode izvršioca navedenog razbojništva.

Napadnuta dvojica policajaca

Dana 10.02.2019. godine, oko ponoći, u ulici Derviša Imamovića, od strane lica H.E., rođenog 1996. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, dok je od strane lica: F.A., rođen 1998. godine, B.S., rođen 1997. godine i B.A., rođen 2000. godine, sva lica iz Zenice, izvršeno krivično djelo sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, kojom prilikom su dva policijska službenika zadobila lakše tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nasilničko ponašanje u ulici Goraždanska

Dana 10.02.2019. godine, u 13,35 sati, u ulici Goraždanska, od strane lica J.E., rođenog 1978. godine, iz Zenice, izvršeno je nasilničko ponašanje i nanošenje lakših tjelesnih povreda licu Č.A., iz Zenice.

Policijski službenici su lice J.E. lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje. Daljnji rad na dokumentovanju krivićnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, navodi se u saopštenju MUP-a ZDK.

Zenica
clear sky
24 ° C
24 °
24 °
64 %
1.5kmh
0 %
pet
24 °
sub
25 °
ned
27 °
pon
25 °
uto
26 °

Posljednje objavljeno