Uz prijetnju pištoljem opljačkana poslovnica BH Pošte u Zenici, jedna osoba uhapšena u Novom Travniku

Objavljeno prije 2 godine

Danas, 05.04.2017. godine, u 10,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je obavještena da je ulici Sarajevska, u poslovnici Javnog preduzeća “BH Pošta” d.o.o. Sarajevo, od strane jednog maskiranog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, otuđen određen iznos novca. Kako je utvrđeno, izvršilac ovog razbojništva se, po izlasku iz prostorija pošte, trčeći udaljio i ušao u putničko vozilo, koje se nakon toga velikom brzinom udaljilo u pravcu Lašve.

Odmah nakon prijave o izvršenju krivičnog djela, angažovani su svi raspoloživi policijski službenici koji su, zajedno sa dva tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u koordiniranoj i brzoj akciji, blokirali saobraćajnice i šire područje mjesta izvršenja krivičnog djela, te poduzeli aktivnosti na pretrazi terena, kao i druge operativne mjere i radnje, sa ciljem pronalaska izvršioca ovog razbojništva.

O navedenom je odmah upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije.

O izvršenom krivičnom djelu, a sa ciljem lociranja i identifikovanja izvršioca, odmah je upoznato i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, radi vršenja određenih provjera. Kao rezultat naznačenih aktivnosti, u saradnji sa policijski službenicima navedenog ministarstva, na području Novog Travnika lišeno je slobode jedno lice, koje se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog razbojništva.

Aktivnosti na dokumentovanju ovog krivičnog djela se nastavljaju, a nakon poduzimanja svih potrebnih mjera i radnji, lice lišeno slobode će biti predato službenicima Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kada će nad istim, u službenim prostorijama, biti zavedena kriminalistička obrada.