12.5 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Posljednje objavljeno

    Veći rizik za rak imaju ljudi koji ne jedu dovoljno mliječnih proizvoda i cjelovitih žitarica

    Veći rizik za rak imaju ljudi koji ne jedu dovoljno mliječnih proizvoda i cjelovitih žitarica

    Istraživači su otkrili da postoje dvije pogreške u prehrani koje su usko povezane s rakom, a to je nekonzumiranje dovoljno mlijeka, kao i cjelovitih žitarica. Konzumiranje previše crvenog mesa, prerađenog mesa, šećera, zaslađenih napitaka također su otkriveni kao mogući uzroci raka.

    Studija, objavljena u časopisu JNCI Cancer Spectrum, upozorava kako loš odabir prehrane uzrokuje veći rizik za određene vrste raka. Znanstvenici su također identificirali i koji se rak najvjerojatnije događa uslijed loše prehrane. 

    Otkriveno je kako je rak debelog crijeva najčešće povezan s učincima prehrane, a rakovi ždrijela, grkljana i usta također mogu nastati kao rezultat loše prehrane. Otkriveno je i kako su i određene skupine podložnije ovim bolestima, a najčešće su to muškarci srednjih godina, kao i neke rasne i etničke manjine. 

    – Ovi nalazi naglašavaju potrebu za poboljšanjem unosa ključnih hranjivih tvari, kao i izbjegavanje unosa nezdrave hrane- rekao je autor studije dr. Fang Fang Zhang, piše Metro. 

    Rezultati istraživanja sugeriraju da je najbolji način smanjenja rizika od raka jesti uravnoteženu, dobro zaokruženu prehranu, a ne isključiti cijelu skupinu hrane. Istraživači se nadaju da će rezultati potaknuti ljude da pažljivo razmisle o svojoj prehrani i da prepoznaju nezdravu hranu kao značajan čimbenik koji pospješuje rizik od raka.

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Istraživači su otkrili da postoje dvije pogreške u prehrani koje su usko povezane s rakom, a to je nekonzumiranje dovoljno mlijeka, kao i cjelovitih žitarica. Konzumiranje previše crvenog mesa, prerađenog mesa, šećera, zaslađenih napitaka također su otkriveni kao mogući uzroci raka.

    Studija, objavljena u časopisu JNCI Cancer Spectrum, upozorava kako loš odabir prehrane uzrokuje veći rizik za određene vrste raka. Znanstvenici su također identificirali i koji se rak najvjerojatnije događa uslijed loše prehrane. 

    - Reklama -

    Otkriveno je kako je rak debelog crijeva najčešće povezan s učincima prehrane, a rakovi ždrijela, grkljana i usta također mogu nastati kao rezultat loše prehrane. Otkriveno je i kako su i određene skupine podložnije ovim bolestima, a najčešće su to muškarci srednjih godina, kao i neke rasne i etničke manjine. 

    - Reklama -

    – Ovi nalazi naglašavaju potrebu za poboljšanjem unosa ključnih hranjivih tvari, kao i izbjegavanje unosa nezdrave hrane- rekao je autor studije dr. Fang Fang Zhang, piše Metro. 

    - Reklama -

    Rezultati istraživanja sugeriraju da je najbolji način smanjenja rizika od raka jesti uravnoteženu, dobro zaokruženu prehranu, a ne isključiti cijelu skupinu hrane. Istraživači se nadaju da će rezultati potaknuti ljude da pažljivo razmisle o svojoj prehrani i da prepoznaju nezdravu hranu kao značajan čimbenik koji pospješuje rizik od raka.

    Zenica
    overcast clouds
    12.5 ° C
    12.5 °
    12.5 °
    74 %
    6.6kmh
    91 %
    čet
    13 °
    pet
    21 °
    sub
    23 °
    ned
    23 °
    pon
    23 °