Victoria's secret nikada neće imati “plus size” modele

Objavljeno prije 6 mjeseci

Prvi čovjek “Victoria’s Secret” Edward Razek nedavno je u intervjuu za modni magazin “Vogue” iznio veoma oštre kritike na račun “plus size” modela čime je razljutio veliki dio javnosti koji ne dijeli njegovo mišljenje. Razek koji je zadužen za kasting modela koji predstavljaju “Victoria’s Secret” razljutio je javnost iznoseći svoje mišljenje o samom izboru modela i načinu na koji se biraju najatraktivnije manekenke.

-Ne mislim da moramo da ispunjavamo želje kupcima. Mi smo uska oblast modnog biznisa, nismo tržni centar. Ja se uvijek pitam, zašto radimo to što radimo i koji je razlog? Zašto smo pozvali neku osobu na reviju? Da li smo ih pozvali zato što je to politički korektno- izjavio je Razek.

On je bio izričit po pitanju samog izbora, ali i komentara javnosti kojima ne daje preveliki značaj. Razek nije želio polemisati o tome da ga mnogi kritikuju navodeći kako modeli “Victoria’s Secret” treba da budu savršeni, odnosno onakvi kakvi zaista i jesu. On je naveo primjer Heidi Klum koja se proslavila kao jedna od manekenki ove poznate modne kuće.

-Ne, ne trebaju nam transeksualne osobe na reviji, niti “plus size” modeli. Zašto? Zato što smo mi show koji ispunjava fantazije. To je 42 minuta zabave. To je to- bio je izričit Razek.