Više od 1.000 takmičara na Novosadskom polumaratonu

Objavljeno prije 2 godine

Novi Sad je danas bio u znaku atletike zbog održavanja 24. po redu Novosadskog polumaratona u kom je učešće uzelo više od 1.000 takmkičara svih uzrasta. Pehar pobednika ovogodišnje trke dodeljen je domaćem takmičaru Ognjenu Stojanoviću, koji je pobedio u najdužoj trci na 21 kilometar, dok je najbrža takmičarka bila Nataša Ćulafić, javlja Anadolu Agency (AA).

Milan Dolga, predsednik Izvršnog odbora Novosadskog maratona izjavio je da su se osim glavne trke održala takmičenja u štafetnom polumaratonu, “frtaljmaratonu“, a održana je i humanitarna trka za socijalno ugroženu decu, trčanje-šetnja srednjoškolaca i starijih osnovaca, poletarac trčanje, kao i tradicionalna puzeća trka beba na 4,1 metar. Učešće su uzeli i predstavnici ambasada u Srbiji.

Pobednica trke na 10 kilometara je Lucija Kamini, reprezentativka BiH.

Lepo vreme uticalo je na veliki odziv, a najstariji učesnik ovogodišneg polumaratona bio je 89. godišnji Silvester Kovač iz Novog Sada, a on je trčao na pet kilometara.

“Mladima poručujem da vežbaju i da misle na svoje fizičko i mentalno zdravlje. Da vode jedan čist način života. Dok trčim u ovim godinama celo vreme trke ubeđujem sebe da mogu da izdržim. Ovo je za mene način života“, kazao je Kovač.

Medalju za sportski duh dobio je srednjoškolac sa invaliditetom Veljko Sudžuković koji je zbog učešća u trci srednjoškolaca dobio kao nagradu potpisani reprezentativni dres Nikole Kalinića, košarkaša Fenerbahčea.

Promoter ovogodišnjeg polumaratona bio je Davor Štefanek, rvač i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju de Žaneiru.