2.9 C
Zenica
Četvrtak, 20 Februara, 2020

Ukupno podjela

Vispak i Udruženje kuhara BiH pripremili najveću porciju Tarhane na Balkanu

Vispak i Udruženje kuhara BiH pripremili najveću porciju Tarhane na Balkanu

Vispak i Udruženje kuhara BiH pripremili najveću porciju Tarhane na Balkanu

Jučer je na platou Skenderija organizovano kuhanje 1.500 porcija Vispakove Tarhane u okviru ovogodišnjeg Sarajevskog Festivala Turizma.

To je ujedno i najveća porcija napravljenja na prostoru Balkana, a u pripremi su učestvovali kuhari iz Udruženja kuhara BiH. Posjetioci Festivala uživali su u ovom toplom tradicionalnom jelu, koje predstavlja sinonim i ponos bosanske kuhinje.
Tarhana je staro tradicionalno jelo na kojoj su othranjene mnoge generacije.

Riječ je specijalitetu bosanske kuhinje koji se pravi od domaće tjestenine i koji ima više načina spravljanja ovisno o području u Bosni i Hercegovini, pa tako imamo: Sarajevski, Mostarski, Jajački, Bihaćki ali i mnoge druge recepte za Tarhanu.

Jučer se pripremala jedinstvena receptura Vispakove Tarhane koja je dio trpeze Bosanaca i Hercegovaca već duži niz godina, a u kojoj su uživali brojni građani Sarajeva.

Vispak i Udruženje kuhara BiH pripremili najveću porciju Tarhane na Balkanu
Zenica
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.8 °
76 %
2.6kmh
75 %
čet
5 °
pet
7 °
sub
5 °
ned
14 °
pon
6 °
Vispak i Udruženje kuhara BiH pripremili najveću porciju Tarhane na Balkanu

Posljednje objavljeno