Zabijelilo u Zenici: Danas oblačno sa snijegom, sutra sunčano

Objavljeno prije 1 godina

Danas će u našoj zemlji preovaladavati oblačno vrijeme sa padavinama. U Bosni sa kišom i snijegom. U Hercegovini sa kišom. Tokom dana snijeg ili susnježica se očekuju u cijeloj Bosni, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine.

U večernjim satima postepeni prestanak padavina. Očekivana visina novog snježnog pokrivača: od 5 do15, lokalno do 25, a na planinama i do 35 cm. Vjetar u Hercegovini i na istoku Bosne, prije podne, umjeren do jak južni, a poslije podne u slabljenju i skretanju na sjeverni.

U ostatku zemlje vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Dnevne temperature od -2 do 5, na jugu od 8 do 13 °C.

U nedjelju 10.12.2017., u većem dijelu naše zemlje sunčano. Jutro hladno sa mrazom i maglom po kotlinama. Poslije podne i krajem dana naoblačenje u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini, a u večernjim satima i u ostatku Bosne.

U večernjim satima kiša je moguća u Hercegovini i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren, u večernjim satima jak sa olujnim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od -10 do -4, na planinama do -15, na jugu od -3 do 3, a dnevne od -2 do 4, na jugu i sjeverozapadu zemlje od 6 do 12 °C.