24.7 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Zenica
    broken clouds
    24.7 ° C
    24.7 °
    24.7 °
    54 %
    0.8kmh
    79 %
    pon
    24 °
    uto
    31 °
    sri
    33 °
    čet
    37 °
    pet
    30 °

    Zašto nije dobro koristiti aluminijumsku foliju za čuvanje hrane?

    Zašto nije dobro koristiti aluminijumsku foliju za čuvanje hrane?

    Ostaci hrane u frižideru obično mogu da se drže tri do četiri dana i to jedino ako su dobro zatvoreni.

    Za većinu ljudi prekrivanje hrane aluminijumskom folijom i stavljanje u frižider je najbrži i najjednostavniji način čuvanja hrane, ali to je ujedno i način da se izložite opasnosti.

    Kao što je nama potreban vazduh za disanje, bakterije ga koriste za razmnožavanje. Neke bakterije poput stafilokoka i Bacillusa cereusa, koje prouzrokuju bolesti koje se prenose hranom, proizvode toksine koje ne uništavaju visoke temperature prilikom kuhanja. Ako se topli obrok ostavi na sobnoj temperaturi duže od dva sata, bakterije mogu brzo da se nasele.

    Korištenje aluminijumske folije za prekrivanje hrane ponekad može da predstavlja isti rizik jer ne štiti u potpunosti hranu i ne sprečava ulazak vazduha, kao što je to slučaj sa posudama sa hermetičkim zatvaranjem.

    – Kad je vazduh prisutan, bakterije brže rastu, pa je nužno nabaviti odgovarajuće posude za čuvanje hrane na pravi način – kaže dijetetičarka Lindzi Malon.

    Njeno zlatno pravilo za pakovanje ostataka je da ih uvuhek stavite u plitke i hermetički zatvorene posude da biste ubrzali proces hlađenja i spruhečili razvoj bakterija u hrani.

    Mluhečni i mesni proizvodi posebno su skloni bakterijama. Posebno je važno da ne bi trebalo da jedete hranu koja je stajala duže od nekoliko sati na sobnoj temperaturi.

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Ostaci hrane u frižideru obično mogu da se drže tri do četiri dana i to jedino ako su dobro zatvoreni.

    Za većinu ljudi prekrivanje hrane aluminijumskom folijom i stavljanje u frižider je najbrži i najjednostavniji način čuvanja hrane, ali to je ujedno i način da se izložite opasnosti.

    Kao što je nama potreban vazduh za disanje, bakterije ga koriste za razmnožavanje. Neke bakterije poput stafilokoka i Bacillusa cereusa, koje prouzrokuju bolesti koje se prenose hranom, proizvode toksine koje ne uništavaju visoke temperature prilikom kuhanja. Ako se topli obrok ostavi na sobnoj temperaturi duže od dva sata, bakterije mogu brzo da se nasele.

    Korištenje aluminijumske folije za prekrivanje hrane ponekad može da predstavlja isti rizik jer ne štiti u potpunosti hranu i ne sprečava ulazak vazduha, kao što je to slučaj sa posudama sa hermetičkim zatvaranjem.

    – Kad je vazduh prisutan, bakterije brže rastu, pa je nužno nabaviti odgovarajuće posude za čuvanje hrane na pravi način – kaže dijetetičarka Lindzi Malon.

    Njeno zlatno pravilo za pakovanje ostataka je da ih uvuhek stavite u plitke i hermetički zatvorene posude da biste ubrzali proces hlađenja i spruhečili razvoj bakterija u hrani.

    Mluhečni i mesni proizvodi posebno su skloni bakterijama. Posebno je važno da ne bi trebalo da jedete hranu koja je stajala duže od nekoliko sati na sobnoj temperaturi.

    Posljednje objavljeno