16.8 C
Zenica
Srijeda, Juni 19, 2019

Ukupno podjela

Zastupnica Hrvatske u parlamentu EU podržala proslavu Dana RS

Zastupnica Hrvatske u parlamentu EU podržala proslavu Dana RS

Hrvatska europarlamentarka Željana Zovko komentirala je skandal nastao zbog sudjelovanja hrvatskog veleposlanika u Bosni i Hercegovini Ivana Del Vechija i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića na obilježavanju dana Republike Srpske, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, prenosi Hina.

Željana Zovko (HDZ/EPP) je ocijenila da Hrvatska zbog prisustva veleposlanika i čelnika HDZ-a BiH ne bi trebala imati bilo kakvih problema.

“Zašto bi Hrvatska imala probleme? Ne vidim zbog čega bi trebala imati probleme. U svim kriznim i kompleksnim zemljama morate razgovarati i morate imati uvid u to što se dešava, a ne raditi neke medijske hajke na osnovu još uvijek neutvrđenih činjenica”, rekla je Zovko, koja suradnju hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika bosanskohercegovačkog HDZ-a opisuje “kao izvanredno razumijevanje između dvaju partnera”.

Napomenula je kako apsolutno podržava prisutnost predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića spornoj ceremoniji, jer BiH je “zemlja nastala na mirovnom dogovoru, gdje vi morate imati otvorene sve linije i sve kanale komuniciranja”.

Napomenula je da, koliko je njoj poznato, Čović nije bio prisutan prilikom dodjele nagrade Slavku Lisici, pravomoćno osuđenom u Hrvatskoj za zločine u Šibeniku.

Zovko se slaže da Del Vechio mora odgovarati o svom postupku, ali napominje kako je BiH zemlja specifičnih okolnosti.

“Hrvatski veleposlanik Del Vechio je dugogodišnji veleposlanik i ja apsolutno cijenim njegovo iskustvo i njegove procjene. Biti veleposlanik u jednoj kompleksnoj zemlji kao što je BiH nije ni malo lako”, rekla je Zovko, prenosi Hina.

Zenica
clear sky
16.8 ° C
17 °
16.7 °
88 %
2.1kmh
0 %
sri
25 °
čet
27 °
pet
27 °
sub
29 °
ned
21 °

Posljednje objavljeno