Ukupno podjela

Zenički BruhUuhu predstavljaju DjMonkey (VIDEO)

Zenički BruhUuhu predstavljaju DjMonkey (VIDEO)

DjMonkey je pjesma koja poziva na  samosvjesnost a spot je prožet igrom boja i tame.

Bend je 08.06.2019. godine objavio spot za svoju treću pjesmu koja nosi naziv DjMonkey. Spot je urađen sa igrom boja uz energične i plesne tonove. U nastavku pogledajte spot I poslušajte pjesmu:

DjMonkey njihova treća pjesma i spot gdje su muziku, tekst i aranžman uradili BruhuUhu i Darian Pokaz, a produkcija pjesme je urađena u StudiYo Active Zenica, dok je mastering realizovan u MK Mastering studiju.

Režiju i montažu spota je uradio Darian Pokaz koji je i idejni tvorac ovog fanstastičnog  videa.

Tim koji je radio na realizaciji videa je :
Kamera: Dron.ba
Light: Stage & Light
Kostimi: Dijana Vidaković
Šminka: Ira Raković & Dijana VIdaković

U spotu se pored članova benda pojavljuju: Ajna Nikontović, Lidija Totić, Amila Heralić, Džejna Hasić, Zli Gadoguz, Kenan Kapetanović, Dario Kustura, Abas Hamzi i Darian Pokaz. Spot je sniman u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.

BruhUuhu nastaje 2018. godine kao rezultat dugogodišnje saradnje i komunikacije članova benda. Radi se o muzičarima sa različitim pogledima na muziku i njeno izvođenje, što se odražava i u njihovim pjesmama.

“Svaka pjesma zasebna je cjelina u kojoj se prožima nekoliliko žanrova. U suštini, BruhUuhu je bend koji stvara autorsku muziku, u kojoj najviše uživaju članovi benda. Izričaj BruhUuhu uveliko ima doticaja sa rockom, industrijalom, elektrom i drugim srodnim žanrovima, pa još uvijek ne možemo sami sebe svrstati ni u jedan žanr. Publika, koja je jedini pravi kritičar, će svakako naš izričaj svrstavati u različite žanrove”, ističu iz benda.

Sastav BruhUuhu čineErnad Bihorac – vokal/gitara, Semir Solo – udaraljke/vocal, Nermin Bihorac – DJ, Duško Kostić – Bubnjevi, te  pridruženi član Dalibor Ivandić – Bass.

Zenica
scattered clouds
23 ° C
23 °
23 °
78 %
2.1kmh
40 %
uto
19 °
sri
26 °
čet
29 °
pet
22 °
sub
21 °

Posljednje objavljeno