Zenički privrednik Asim Čajlaković novi član stranke A-SDA

Objavljeno prije 7 mjeseci

Dana 02.08.2018. godine u Zenici je održana PRESS konferencija o temi kadrovskog jačanja Stranke i o njenim strateškim ciljevima.

Na konferenciji je javnosti predstavljen Zeničanin Asim Čajlaković, novi član Stranke i Gradskog odbora A-SDA Zenica.

Asim Čajlaković, po zanimanju ekonomista, ugledni je zenički privrednik sa bogatim poduzetničkim i političkim iskustvom. Vlasnik je uspješne privatne firme, a ima i bogato političko iskustvo. U dva mandata bio je poslanik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i član značajnih parlamentarnih komisija.

Čajlaković je u Stranci demokratske aktivnosti A-SDA Zenica uz njene strateške programske ciljeve prepoznao tim mladih, ali i iskusnih, stručnih i nekompromitiranih ljudi, odanih izvornoj ideji i evro-atlanskim opredjeljenja Bosne i Hercegovine.

Za A-SDA Zenica ovo je veoma značajno kadrovsko pojačanje, koje će uz sadašnje kadrove i istaknute nove članove i aktiviste doprinijeti našim strateškim ciljevima da se na novi način, uz nove ideje i nove ljude očuva Bosna i Hercegovina, profunkcionira pravni sistem, spriječi siromaštvo, ojača privreda i ekonomija, poboljša opća sigurnost građana, uvede socijalna pravda i zaštite najugroženije strukture društva, te stane u kraj bezobzirnoj pljački građana kroz oblik propale privatizacije.

Samo uz pozitivne demokratske društvene promjene, koje su definirane kao strateška opredjeljenja Stranke demokratske aktivnosti A-SDA, i za koje Stranka ima sposobne kadrovske potencijale, moguće je spriječiti daljnje institucionalno urušavanje države i društva u cjelini i poboljšati opći kvalitet života građana.

Press A-SDA Zenica