Znate li kako glasi formula vječne ljubavi?

Objavljeno prije 11 mjeseci

Matematičarka Hannah Fry tvrdi kako je pronašla savršenu formulu koja otkriva jeste li pronašli pravu ljubav.

Hannina formula bavi se pitanjem koliko negativno partneri doživljavaju jedni druge.

U vezama u kojima oba partnera sebe smatraju sretnima, loše se ponašanje smatra neobičnim. No, u negativnim vezama situacija je obrnuta – loše ponašanje smatra se nekom vrstom norme. Zdrave veze su optimistične. Ako par iznosi argument, oni pretpostavljaju da je to zato što su imali loš dan. U negativnim vezama ljudi automatski pretpostavljaju da je njihov partner zao ili sebičan.

Najzdraviji odnosi su oni u kojima se kritike javljaju često, ali oba partnera slobodno izražavaju svoje mišljenje i iznose svoje probleme i to bez izazivanja ljutnje neke od strana. Umjesto ljutnje, oni će zajedno poraditi na problemu ne bi li pronašli rješenje koje će dodatno ojačati njihovu vezu, piše magazin Cosmopolitan.

Dakle, uspješna veza ona je u kojoj par zajedno radi na rješavanju problema i negativne situacije iskorištavaju kako bi napravili nešto dobro ili nešto naučili. Oni partneri koji probleme svjesno ignoriraju, ne komuniciraju i odustaju od rasprave prije pronalaska zajedničkog rješenja, vjerojatno nisu u vezi koja će potrajati predugo.