Zvanično: Marin Popović potpisao za češku Jihlavu

Objavljeno prije 2 godine

Bivši kapiten Čelika i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Marin Popović karijeru će nastaviti u Češkoj. U igri za dovođenje Popovića su bila dva češka kluba, tačnije Jihlava i Teplice, a na kraju zbog boljih uslova ovaj 21-godišnji ofanzivac izabrao je Jihlavu.

Popović je s ekipom koja je prvi dio sezone u češkoj 1. ligi završila na 15. mjestu potpisao ugovor do ljeta, a u slučaju da Jihlava ostane u ligi, onda bi trebao produžiti ugovor na još dvije godine. Ukoliko bi Jihlava ispala iz elitnog ranga takmičenja, ovaj Zeničanin bi u tom slučaju potražio novu sredinu.

Prvenstvo u Češkoj nastavlja se 18. februara, a Jihlava će u prvom kolu nastavka prvenstva gostovati ekipi Slavije iz Praga. Treba istaći da će i Čelik od ovog transfera profitirati, ali nije poznat iznos koji će crno-crveni dobiti kao obeštećenje.

Marin Popović za Čelik je debitovao u sezoni 2011/12 kod trenera Vlade Jagodića, za zenički tim je odigrao preko 100 utakmica, dok je za mladu reprezentaciju upisao 10 nastupa. Igra na obje krilne pozicije, a po potrebi može zatvoriti i poziciju lijevog bočnog. U ovoj sezoni je zabilježio 17 nastupa, postigavši i dva gola.