15.6 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Posljednje objavljeno

    Evropljani sve više kupuju zamrznutu hranu

    Evropljani sve više kupuju zamrznutu hranu

    Gotovo polovina evropskih potrošača, odnosno 47 odsto, odlučuje se za kupovinu zamrznutih prehrambenih proizvoda da bi smanjili količinu bačene hrane, navodi se u podacima kompanije “Nomad foods”, najvećeg evropskog proizvođača zamrznutih prehrambenih proizvoda.

    Prema podacima Evropske organizacije potrošača, blizu 59 miliona tona otpada od hrane generiše se svake godine u EU.

    Kada se hrana baca, ne gubi se samo hrana, već i resursi koji se koriste u njenoj proizvodnji i transportu, uključujući gorivo, vodu, zemljište, radnu snagu, đubriva i ambalažu, prenosi “Euronews”.

    Dok se hrana razgrađuje na deponijama, proizvodi se metan, gas koji pojačava efekat staklene bašte, odnosno zagrijavanja.

    Prema novoj multitržišnoj studiji sprovedenoj među 7.500 odraslih osoba, Velika Britanija prednjači u bacanju hrane. Istovremeno, 60 odsto Britanaca više voli da kupuje zamrznutu hranu jer to smanjuje bacanje hrane.

    Taj procenat u Italiji je 50 odsto, u Francuskoj 49 odsto, u Švedskoj 43 odsto i u Njemačkoj 44 odsto.

    “Evropski potrošači su sve više svjesni veze između bacanja hrane i održivosti. Zamrzavanje hrane nije samo stvar praktičnosti. To je moćan alat za očuvanje svježine, maksimiziranje resursa i izgradnju održivijeg sistema ishrane”, izjavio je David Petet, šef odjeljenja za održivost u “Nomad foodsu”.

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Gotovo polovina evropskih potrošača, odnosno 47 odsto, odlučuje se za kupovinu zamrznutih prehrambenih proizvoda da bi smanjili količinu bačene hrane, navodi se u podacima kompanije “Nomad foods”, najvećeg evropskog proizvođača zamrznutih prehrambenih proizvoda.

    Prema podacima Evropske organizacije potrošača, blizu 59 miliona tona otpada od hrane generiše se svake godine u EU.

    Kada se hrana baca, ne gubi se samo hrana, već i resursi koji se koriste u njenoj proizvodnji i transportu, uključujući gorivo, vodu, zemljište, radnu snagu, đubriva i ambalažu, prenosi “Euronews”.

    Dok se hrana razgrađuje na deponijama, proizvodi se metan, gas koji pojačava efekat staklene bašte, odnosno zagrijavanja.

    Prema novoj multitržišnoj studiji sprovedenoj među 7.500 odraslih osoba, Velika Britanija prednjači u bacanju hrane. Istovremeno, 60 odsto Britanaca više voli da kupuje zamrznutu hranu jer to smanjuje bacanje hrane.

    Taj procenat u Italiji je 50 odsto, u Francuskoj 49 odsto, u Švedskoj 43 odsto i u Njemačkoj 44 odsto.

    “Evropski potrošači su sve više svjesni veze između bacanja hrane i održivosti. Zamrzavanje hrane nije samo stvar praktičnosti. To je moćan alat za očuvanje svježine, maksimiziranje resursa i izgradnju održivijeg sistema ishrane”, izjavio je David Petet, šef odjeljenja za održivost u “Nomad foodsu”.

    Zenica
    clear sky
    15.6 ° C
    15.6 °
    15.6 °
    76 %
    0.7kmh
    0 %
    ned
    29 °
    pon
    32 °
    uto
    30 °
    sri
    33 °
    čet
    34 °