13.4 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Posljednje objavljeno

    Ljuta hrana smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara

    Ljuta hrana smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara

    Izgleda da ljudi koji volje ljutu hrana imaju manju potrebu za solju te imaju niži krvni pritisak, što potencijalno smanjuje njihov rizik od srčanog i moždanog udara, ukazuje nova studija.

    Oni u prosjeku konzumiraju 10,3 grama soli dnevno, dok osobe koje ne vole ljuto konzumiraju u prosjeku 13,4 grama soli dnevno.

    Smatra se da rezultati ove studije ukazuju da se pomoću unosa ljute hrane može smanjiti unos soli te sniziti krvni pritisak, bez obzira na vrstu i količinu hrane.

    Od ranije je poznato da osobe koje unose veće količine soli imaju veći rizik od srčanog udara, zatajivanja srca i moždanog udara, prenosi Zdravlje u kući.

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Izgleda da ljudi koji volje ljutu hrana imaju manju potrebu za solju te imaju niži krvni pritisak, što potencijalno smanjuje njihov rizik od srčanog i moždanog udara, ukazuje nova studija.

    Oni u prosjeku konzumiraju 10,3 grama soli dnevno, dok osobe koje ne vole ljuto konzumiraju u prosjeku 13,4 grama soli dnevno.

    Smatra se da rezultati ove studije ukazuju da se pomoću unosa ljute hrane može smanjiti unos soli te sniziti krvni pritisak, bez obzira na vrstu i količinu hrane.

    Od ranije je poznato da osobe koje unose veće količine soli imaju veći rizik od srčanog udara, zatajivanja srca i moždanog udara, prenosi Zdravlje u kući.

    Zenica
    clear sky
    13.4 ° C
    13.4 °
    13.4 °
    86 %
    1.4kmh
    10 %
    sri
    13 °
    čet
    21 °
    pet
    24 °
    sub
    26 °
    ned
    26 °