22.6 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Posljednje objavljeno

    Paradajz sos smanjuje rizik od raka stomaka

    Paradajz sos smanjuje rizik od raka stomaka

    Nova istraživanja pokazala su da kuhani paradajz sos, uključujući i kečap, može da zaštiti tijelo od pojave raka.

    Ove namirnice povećavaju nivo zdravih bakterija u crijevima. Sos je posebno dobar, jer paradajz ima mnogo bolje efekte probiotika kad je skuhan nego kad ga jedemo sirovog.

    U istraživanju su naučnici ispitivali efekt ekstrakta iz paradajza na rak želuca. Rezultati su pokazali usporen rast ćelija raka i njihovu smanjenu sposobnost da se šire, a dovodi i do smrti ćelija.

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Nova istraživanja pokazala su da kuhani paradajz sos, uključujući i kečap, može da zaštiti tijelo od pojave raka.

    Ove namirnice povećavaju nivo zdravih bakterija u crijevima. Sos je posebno dobar, jer paradajz ima mnogo bolje efekte probiotika kad je skuhan nego kad ga jedemo sirovog.

    - Reklama -

    U istraživanju su naučnici ispitivali efekt ekstrakta iz paradajza na rak želuca. Rezultati su pokazali usporen rast ćelija raka i njihovu smanjenu sposobnost da se šire, a dovodi i do smrti ćelija.

    IzvorAvaz.ba
    Zenica
    broken clouds
    22.6 ° C
    22.6 °
    22.6 °
    45 %
    4.6kmh
    58 %
    pon
    23 °
    uto
    21 °
    sri
    19 °
    čet
    13 °
    pet
    17 °