12 C
Zenica
Ponedjeljak, August 19, 2019

Ukupno podjela

Aplikacija YouTube Kids dostupna i u BiH

Aplikacija YouTube Kids dostupna i u BiH

Mnogi roditelji imaju problema s djecom jer su previše “na mobitelu”.

Za njih stiže bar jedna dobra vijest. Od sada je i u Bosni i Hercegovini dostupna aplikacija YouTube Kids osmišljena kao zabavno i edukativno mjesto namijenjeno djeci.

Ova aplikacija je do sada u svijetu ostvarila desetine miliona preuzimanja, više od 160 milijardi pregleda te ima više od 14 miliona aktivnih sedmičnih korisnika.

Aplikacija YouTube Kids je mjesto na internetu u potpunosti namijenjeno i posvećeno djeci na siguran način. Aplikacija YouTube Kids donosi brojne mogućnosti koje roditeljima omogućava kontrolu sadržaja kao i korištenje naprednih algoritama za odabir sadržaja prikladnih za najmlađe.

Velike i jasne ikone olakšavaju čak i maloj djeci korištenje aplikacije, a uz aplikaciju je integrisano i glasovno pretraživanje kako bi djeca mogla pronaći filmove koje žele gledati, čak i ako još ne mogu čitati ili pisati.

Ono što je za roditelje najvažnije je činjenica da je aplikacija YouTube Kids sigurnija verzija YouTubea. Kanali i popisi za reprodukciju mogu se pregledavati u četiri različite kategorije – programi, otkrijte, muzika i učite.

Roditelji mogu odabrati sadržaj koji će djeca imati u aplikaciji. Potrebno je otići na Postavke (lokot u donjem desnom uglu), odabrati profil djeteta, a u njemu će se nalaziti samo Prihvaćeni sadržaj. U odjeljku “Zbirke” mogu se vidjeti svi dostupni popisi.

“Roditeljski sadržaj” omogućava da se odredi koji sadržaji iz aplikacije (kanali ili pojedinačni videozapisi) mogu biti dostupni djeci. Među sadržajima koje možete odabrati i prihvatiti, naći ćete posebno pripremljene zbirke.

Kako većina djece ne mogu kontrolisati vrijeme provedeno ispred ekrana, ova aplikacija obavijestit će dijete kada je završeno vrijeme koje se postavi za korištenje aplikacije. Sve što se treba učiniti je upisati timer u Postavke i odrediti vremensko ograničenje po isteku kojeg će aplikacija biti blokirana.

Zenica
clear sky
12 ° C
12 °
12 °
93 %
1kmh
0 %
pon
29 °
uto
30 °
sri
28 °
čet
26 °
pet
23 °

Posljednje objavljeno