Ukupno podjela

Bivši igrač zeničkog Rudara i Đerzeleza uručio donacije za klubove iz Zenice i Viteza

Bivši igrač zeničkog Rudara i Đerzeleza uručio donacije za klubove iz Zenice i Viteza

Sedmu godinu zaredom, bivši igrač zeničkog Rudara i Đerzeleza, Denis Zekić prilikom posjete rodnom gradu obiđe sportske klubove iz Zenice.

Zekić koji živi i radi u Cirihu jučer je uručio donacije za nekoliko klubova iz Zenice i Viteza. Time je još jednom pokazao svoju privrženost Zenici, BiH, ali globalno i sportu.

Donaciju su dobila četiri nogometna kluba i jedan odbojkaški.

NK “Fortuna” iz Zenice dobila je 10 pari kopački i 10 lopti za trening. OFK ZSK iz Zenice dobio je također 10 pari kopački i 10 lopti za trening. Ženski nogometni klub Čelik dobio je 10 pari kopački i 10 lopti za trening. FK Vitez je dobio 10 pari kopački, 10 lopti za trening, te komplet dresova.

Pored nogometnih, donaciju je dobio i Odbojkaški klub Čelik, koji je dobio jednu loptu za utakmice, te komplet dresova.

Treneri Mirsad Šabanović, Mustafa Čerim, Šaban Haskić i Ruždija Radončić iskazali su zahvalnost Zekiću za njegov potez.

“Radujem se svakom dolasku u svoj rodni grad i posjeti sportskim klubovima u Zenici. Znam da je teško roditeljima izdvajati sredstva za kopačke i opremu. Nadam se da će ova oprema, kopačke i lopte, dobro doći ovim klubovima koji okupljaju veliki broj sportista. U dogovoru sa svojim prijateljem Dinom Alagićem imat ćemo i obilazak Srebrenice, te donaciju kopački i lopti za jedan klub tamo” kazao je Zekić.

Svakako lijep primjer jednog bivšeg sportiste, koji iako živi izvan BiH osjeća potrebu da pomogne i uveseli mališane, te sportske klubove iz svog rodnog grada.

Zenica
clear sky
18 ° C
18 °
18 °
88 %
0.5kmh
0 %
sri
26 °
čet
27 °
pet
29 °
sub
28 °
ned
26 °

Posljednje objavljeno