Bohemian Rhapsody pobjednik ovogodišnjeg Zlatnog globusa (VIDEO)

Objavljeno prije 2 mjeseca

U nedjelju navečer u Los Angelesu održana je gala večera na kojoj su uručeni ovogodišnji Zaltni globusi. Dodjela Zaltnih globusa smatra se drugom najznačajnijom filmskom nagradom, odmah nakon Oscara.

“Bohemian Rhapsody” pobijedio je u kategoriji najboljeg filma, dok je glavni glumac istog filma Rami Malek dobio nagradu za najboljeg glumca.

Iako su svi očekivali da će Lady Gaga osvojiti ovogodiušnju nagradu za najbolju glumicu, nagrada je ipak otišla u ruke glumici Glenn Close iz filma “The Wife”. Film u kom se Gaga pokazala kao glumica osvojio je samo jedan Zlatni globus i to za najbolju najbolju originalnu pjesmu “Shallow”.

U kategoriji najboljeg filma komedije ili mjuzikla pobijedio je “Green Book”. Christian Bale je proglašen za najboljeg glumca, a Olivia Colman za najbolju glumicu.

Film “Roma” proglašen je za najbolji strani film, a odnio je i nagradu najboljeg redatelja koja je pripala Meksikancu Alfonsu Cuaronu.

Najbolju sporednu ulogu ostvarili su Maheršala Ali (Mahershala) u “Green Booku” i Redžina King (Regina) za “If Beale Street Could Talk”.

 Za najbolju dramsku seriju ove godine proglašena je serija “The Americans” dok je “The Kominsky Method” odnijela nagradu za najbolju komediju te nagradu za najboljeg glumca iz ove kategorije koja je priprala Michaelu Douglasu.

Ovogodišnji “Golden Globe” za životno djelo pripao je Jeff Bridgesu u filmu ”The Big Lebowski” iz 1998. godine.