Boris Pandža završio neuspješnu epizodu u Čeliku

Objavljeno prije 10 mjeseci

Nogometaši Čelika u posljednjem kolu Lige za opstanak Premijer lige gostovat će ekipi Mladosti u Doboju kod Kaknja. Čelik je ispao iz lige i svi igrači jedva čekaju da se okonča najgora poslijeratna sezona kluba.

U posljednjoj utakmici sezone igrat će kombinovani sastav Čelika jer brojni igrači što zbog povreda, što zbog kartona nisu u kombinaciji za utakmicu.

Boris Pandža 31-godišnji stoper protiv Viteza je dobio treći žuti karton i on je po svemu sudeći završio neuspješnu misiju na Bilinom polju. Bivši reprezentativac BiH, kao i mnogi drugi, nisu opravdali epitet pojačanja, te nisu pomogli da klub ipak opstane u ligi.

Pandža je u crno-crvenom dresu upisao 13 nastupa, a Čelik je u isto toliko nastupa primio 16 golova, što dovoljno govori kako je odbrana na čelu s Pandžom, Karamatićem i ostalima odigrala proljetni dio sezone.

Zanimljivo da je Pandža protiv GOŠK-a u Gabeli i protiv Viteza na Bilinom polju nosio i kapitensku traku, iako je u Čelik stigao tek na zimu. Navijači mu nisu zaboravili što je nakon “odlučujućeg” poraza u Gabeli odmah otrčao u svlačionicu, te su ga ispratili salvom zvižduka.

Bit će zanimljivo pratiti gdje će 31-godišnji defanzivac nastaviti karijeru, jer po onome što je pokazao na Bilinom polju, za njega nema budućnosti u crno-crvenom dresu.