Konzumiranje brze hrane kao što su burgeri, zašećerene cerealije i pice povećaju rizik od obolijevanja od fatalnih bolesti.
U najnovijem istraživanju pariskog Univerziteta Sorbona obuhvatilo je 45.000 sredovječnih osoba. Utvrđeno je da konzumiranje previše burgera, pica, biskvita i kolača može da vam skrati život.
Smrtni ishodi od srčanih oboljenja, raka i drugih bolesti povezani su sa konzumiranjem “ultra-obrađene hrane”.
Problematična hrana
Problematična hrana uključuje čips, bijeli hljeb, gotova jela, kobasice, zašećerene cerealije i gazirana pića.
Brza hrana sadrži veliku količinu masnoće, zasićene masti i šećera, kao i kontroverzne aditive kao što su natrijum nitrat i titanijum oksid.
Prethodna istraživanja su utvrdila da je ova hrana bogata masnoćama, a siromašna vlaknima i da izaziva visok pritisak i rak.
Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.