15 C
Zenica
Četvrtak, Septembar 19, 2019

Ukupno podjela

Ćelavi muškarci su seksipilniji i muževniji

Ćelavi muškarci su seksipilniji i muževniji

Ćelavi muškarci su seksipilniji i muževniji

Postoji nekoliko razloga zbog kojih ćelavost nastaje. Iako se u 90% slučajeva ćelavost pripisuje problemu koji ljekari zovu “androgena alopecija” ili nasljedna ćelavost, postoji i mnogo drugih razloga opadanja kose kod muškaraca.

Ranije je opadanje kose bilo češće kod muškaraca u 40-im, a danas je sve više mladih muškaraca u 20-im ili 30-im koji primjećuju sve manje kose na glavi. Eksperti kažu da je osim nasljedne ćelavosti glavni uzrok ranog gubitka kose promijenjen stil života, ishrana i stres.

Prema Američkom udruženju za istraživanje gubitka kose, dvije trećine muškaraca izgubit će dio kose do 35 godine života. Dok napune 50 godina čak 85% ostat će bez dobrog dijela kose. Događa se da ćelave i muškarci mlađi od 22 godine, a uzrok tome može biti velik stres.

Ali nova istraživanja idu u prilog ćelavim muškarcima. Rezultat američkog istraživanja čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Social Psychological and Personality Science kažu da su ćelavi muškarci ili koji briju glavu snažniji i muževniji. Ovo istraživanje pruža veliku utjehu muškarcima koje muči problem opadanja kose i način kako da svoj kompleks pretvore u prednost.

Osim toga, naučno je dokazano da ćelavi muškarci imaju viši nivo testosterona što znači i da su mnogo spretniji u krevetu i seksipilniji. I žene su potvrdile ove tvrdnje, tako da je ćelavost danas potpuno IN.

Pogledajte samo neke od najvećih holivudskih zvijezda poput akcionog junaka Bruce Willisa, a njegova izjava o ćelavosti ohrabrila je milione muškaraca širom svijeta.

“Dobio sam mnoštvo komentara od ljudi koji vas žele učiniti manje vrijednim zato jer gubite kosu. Ja sam čovjek i razbio bih svakog ko kaže da nisam muškarac jer nemam kosu. U filmovima imam kosu. U filmovima nosim šminku. Ali u stvarnom životu ne i to je kraj priče.”

Osim njega, tu su i šarmantni Pep Guardiola, Zidenine Zidane, Vin Diesel i mnogi drugi muškarci koji upravo zbog svoje ‘ćelavice’ važe za najzgodnije muškarce svijeta.

Ćelavi muškarci su seksipilniji i muževniji
Zenica
broken clouds
15 ° C
15 °
15 °
54 %
3.1kmh
75 %
čet
13 °
pet
13 °
sub
19 °
ned
24 °
pon
18 °
Ćelavi muškarci su seksipilniji i muževniji

Posljednje objavljeno