Čelik napustili pomoćni trener i trojica nogometaša

Objavljeno prije 8 mjeseci

Nogometaši Čelika sutra će u posljednjem kolu Lige za opstanak gostovati kod ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Zeničani će u komšijskom derbiju pokušati ostati neporaženi, iako će to biti veoma teško protiv kvalitetnije ekipe Mladosti.

Otežavajuća okolnost za crno-crvene u posljednjem kolu jeste što će nastupiti bez osmorice nogometaša. Marković, Dujković i Šantić su povrijeđeni, dok Kadrić i Pandža imaju po tri žuta kartona.

Trojica nogometaša iz Turske, koja su u zimskom prelaznom roku stigla na Bilino polje, Akgun, Celik i Okoli, te pomoćni trener Sonkan morali su napustiti BiH, jer im je istekla boravišna dozvola i oni neće biti s ekipom u subotu u posljednjoj utakmici prvenstva.

Na kraju trojica nogometaša neće po dobrom pamtiti boravak u Zenici, jer su sa Čelikom ispali iz Premijer lige, a osim Okolija, koji je pokazao zašto je igrač Bursaspora, ostala dvojica nisu pokazali svoje kvalitete, koje su ljudi najavljivali, kada su ih doveli na Bilino polje.

Pomoćni trener Sonkan Konan bio ja zadužen za fizičku pripremu igrača, s kojima se veoma slavo sporazumijevao, budući da govori samo Turski jezik. Na kraju sigurno i njemu će dolazak u Zenicu biti jedan minus kada je u pitanju karijera.