Cher izdaje album sa obradama Abbinih pjesama (VIDEO)

Objavljeno prije 6 mjeseci

Kako će izgledati njen album na kojem će se naći samo pjesme švedske grupe „Abba“ Cher pokazuje prvom obradom – “Gimme! Gimme! Gimme!”.

Nakon pet i po decenija na muzičkoj sceni, pop diva publici će ponuditi jedinstveno izdanje – obrade pjesama koje svijet odlično zna i nesmanjenim intenzitetom voli, između ostalog i zahvaljujući filmovima Vjenčanje bez mladoženje, Mama mia! i Mama mia! Idemo ponovo!.

Ikona pop muzike glumi u nastavku mjuzikla Mama mia!, što je prema ocjeni mnogih, i bio okidač za ovakav poslovni potez slavne Amerikanke. U filmu je izvela numeru Fernando, a sada obožavaocima nudi svoju verziju hita Gimme! Gimme! Gimme (A Man After Midnight).

Album će se zvati Dancing Queen, a u prodaji će biti 28. septembra.

„Nakon što sam (u filmu) otpjevala pjesmu Fernando, pomislila sam da bi bilo baš zabavno napraviti album sa obradama ‘Abbinih’ pjesama, pa sam to i uradila“, objasnila je čuvena pjevačica.

Cher je album snimala u Londonu i Los Angelesu, a otpjevala je 10 hitova legendarne švedske grupe. Na spisku su, osim pomenutih Fernando i Gimme! Gimme! Gimme!, i SOS, Waterloo…