16.8 C
Zenica
Srijeda, Juni 19, 2019

Ukupno podjela

Crtež zeničkog osnovca kao službena novogodišnja čestitka ArcelorMittala Zenica

Crtež zeničkog osnovca kao službena novogodišnja čestitka ArcelorMittala Zenica

Danas je u prostorijama kompanije ArcelorMittal Zenica upriličena mala svečanost povodom dodjele nagrade za najbolji dječiji crtež koji će biti službena novogodišnja čestitka Kompanije u Zenici.

Već dugi niz godina ArcelorMittal Grupa organizira natječaj za najbolji dječiji crtež na zadatu temu u svim svojim jedinicama u svijetu. Pravo učešća imaju sva djeca uzrasta osnovne škole, a konačni pobjednik Grupe se bira između pobjednika iz svih zemalja putem on-line glasovanja kome mogu pristupiti svi uposlenici ArcelorMittal u svijetu.

Ovogodišnji pobjednik za Bosnu i Hercegovinu, koji je crtao na temu „Čelik u mom životu“, je Džan Habibija, učenik sedmog razreda zeničke osnovne škole „Miroslav Krleža“. Nagradu od 600 američkih dolara pobjedniku je uručio generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica, Biju Nair, koji je ovom prilikom rekao: „Drago mi je vidjeti ovoliko lijepih crteža naših mladih natjecatelja. Zahvaljujem svim direkorima škola i nastavnicima Likovne kulture koji su promovirali naš natječaj u svojim školama, a našim finalistima čestitam i želim da i dalje razvijaju svoj talent i natjecateljski duh.“

Zenica
clear sky
16.8 ° C
17 °
16.7 °
88 %
2.1kmh
0 %
sri
25 °
čet
27 °
pet
27 °
sub
29 °
ned
21 °

Posljednje objavljeno