-4.2 C
Zenica
Subota, 18 Januara, 2020

Ukupno podjela

Dan žalost u Banovićima

Dan žalost u Banovićima

Dan žalost u Banovićima

Zbog tragično stradalih građana Banovića, prof. dr. Kazafera Bećić i njegove supruge Azire Bećić, dan dženaze 03. januar je proglašen Danom žalosti u Banovićima. Odluku je rano jutros donio općinski načelnik Midhat Husić, saopćeno je iz Općine.

Ovaj Dan će se obilježiti spuštanjem zastave na pola koplja ispred zgrade Općine Banovići, kao i na zgradama javnih poduzeća, ustanova i drugih institucija na području općine Banovići. Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati program ili manifestacija javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima.

Ovom Odlukom obavezuju se svi elektronski mediji na području općine Banovići da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Ukop tragično stradalih obavit će se danas u 15 sati na mjesnom mezarju u naselju Bećići. Tevhid će se proučiti u džamiji Islamskog centra sa početkom u 13.15 sati, a dženaza će se obaviti ispred džamije Islamskog centra u Banovićima u 14.15 sati.

Ovom prilikom Općinski načelnik, Midhat Husić i Općina Banovići izražavaju iskreno žaljenje i upućuju duboko saučešće i podršku njihovim porodicama, rodbini, kolegama i prijateljima, saopćeno je iz Općine.

IzvorN1
Dan žalost u Banovićima
Zenica
mist
-4.2 ° C
-4 °
-4.4 °
100 %
0.5kmh
100 %
sub
-1 °
ned
0 °
pon
-0 °
uto
1 °
sri
5 °
Dan žalost u Banovićima

Posljednje objavljeno