Danas odluka o pritvoru za Galijaševića i Jusića

Objavljeno prije 5 mjeseci

Danas bi se pred Kantonalnim sudom u Bihaću trebalo odlučivati o pritvoru za dvojicu osumnjičenih u aferi Komrad-Agram, Emdžadu Galijaševiću i Hadisu Jusiću.

Bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević i bivši direktor gradskoga komunalnog poduzeća Komrad predani su jutros, u pratnji pripadnika policije USK, na daljnje postupanje Kantonalnom tužiteljstvu u Bihaću.

Njih je po nalogu ovog tužiteljstva, zajedno s još dvije rukovodeće državne službenice iz Gradske uprave Bihaća, policija jučer privela zbog malverzacija oko rušenja stare poslovne zgrade Komrada i prodaje zemljišta zagrebačkoj tvrtki Agram, u vrijeme kad je Galijašević bio na poziciji gradonačelnika Bihaća, a Jusić, danas prvi čovjek gradske SDA, na poziciji direktora Komrada.

Prije tri godine, Galijašević se našao u središtu niza korupcijskih afera, zbog traženja i primanja mita u aferi Sanny Boy čak je u ljeto 2016. boravio u pritvoru.

Manje je poznato da se se usporedo s tom vodila i istraga o rušenju stare poslovne zgrade Komrada, time i rušenju vrijednosti zemljišta kojemu je onda pridodan i dio zelenih površina, sve bez suglasnosti gradskih vijećnika, da bi sve na kraju rezultiralo prodajom zemljišta zagrebačkoj tvrtki Agram.

Ova je afera razlog Galijaševićevog uhićenja, drugoga u samo dvije i pol godine.

Bivša načelnica Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Bihaća Jadranka Redžić i bivša šefica Službe za urbaanizam Jasmina Ibrahimpašić puštene su jučer nakon saslušanja u svojstvu osumnjičenih dok su Galijašević i Jusić zadržani u 24-satnom policijskom pritvoru nakon čeg su jutros prepraćeni u zgradu Kantonalnog tužiteljstva u Bihaću a danas bi pred Kantonalnim sudom u Bihaću danas trebalo biti održano ročište povodom najavljenog zahtjeva tužiteljstva za određivanju jednomjesečnog pritvora Galijaševiću i Jusiću.