25 C
Zenica
Ponedjeljak, Juli 22, 2019

Ukupno podjela

Danas potpisivanje ugovora o uništavanju nestabilne municije u BiH

Danas potpisivanje ugovora o uništavanju nestabilne municije u BiH

Ambasador Kraljevine Holandije u BiH Reinout Vos i rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH Sezin Sinanoglu potpisaće danas u Sarajevu ugovor o dodjeli 245.400 dolara za projekt ‘Explode+’.

U najavi stoji da je to dodatni doprinos Kraljevine Holandije aktivnostima uništavanja nestabilne municije u BiH, četvrtu godinu zaredom.

“Nestabilna municija predstavlja prijetnju sigurnosti građana i zajednica širom BiH zbog čega se trenutno provodi niz aktivnosti na njenom uništavanju. Primarno kroz EU STAR projekt (vrijednost 2,8 miliona eura), koji finansira Evropska unija, a provodi UNDP BiH u partnerstvu s Ministarstvom odbrane BiH te „Explode+“ projekt (čije aktivnosti se sufinansiraju sredstvima koje su osigurale vlade Savezne Republike Njemačke, Kraljevine Holandije i Kraljevine Norveške)”, navodi se iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

U saopštenju se dodaje da Kraljevina Holandija dodatnim ulaganjem u realizaciju aktivnosti „Explode+“ projekta, koje će se provoditi do 30. novembra 2019. godine, pokazuje kontinuiranu opredijeljenost za podršku razvoja Bosne i Hercegovine i veću sigurnost njenih zajednica.

IzvorBHRT
Zenica
scattered clouds
25 ° C
25 °
25 °
50 %
2.1kmh
40 %
pon
22 °
uto
25 °
sri
26 °
čet
26 °
pet
26 °

Posljednje objavljeno