Danas se odlučuje o sudbini Čelika: U Zenicu došli investitori

Objavljeno prije 1 godina

Subota, dan kada je Čelik odigrao svoj posljednji susret ove godine u okviru BH Telecom Premijer lige BiH.

Kakva je situacija u zeničkom, a nekada i regionalnom, nogometnom brandu najbolje govori podatak da je upitan opstanak, jer su računi već godinama blokirani, ali i spozori svakodnevno otkazuju ugovore.

Na zadnjoj press konferenciji direktor kluba Ismet Đugum je izjavio da ni jedan privrednik iz Zenice više nema sklopljen ugovor za ovim klubom.

Tračak nade su potencijalni investirori iz Katara i Turske sa kojima Uprava kluba pregovara zadnja tri mjeseca. Urađene su revizije stanja u klubu i druge analize i sada se samo čeka posljednji korak – da li investitori pristaju ili ne na ulaganje u NK Čelik.

Kako Radio Zenit saznaje, investitori danas borave u Zenici i oko 15 sati treba početi sastanak u jednom restoranu sa Jasminom Memiševićem, predsjednikom Uprave, direktorom Ismetom Đugumom i navodno gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

Od ranije je poznato da investitori ako pristanu na ulaganje traže minimalno 70% upravljaćkih prava, stadion Bilino polje za igranje utakmica, ali ih poslovni prostori ne zanimaju, a iz kojih će se ujedno otplaćivati reprogram duga prema Poreznom upravi.

U slučaju da se ne postigne dogovor sa investirorima, upitno je da li će Čelik dočekati i proljeće.