Danas se održava sjednica Vijeća ministara BiH

Objavljeno prije 5 mjeseci

Danas će se održati sjednica Vijeća ministara BiH. Na sjednici bi trebalo da se utvrdi datum početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine.

Prijedlog odluke o prestanku rada Jedinice za realizaciju projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine, te Upravnog i Nadzornog odbora ovog zavoda, također bi trebali biti razmatrani na današnjoj sjednici te Nacrt godišnje platforme o obavještajno-sigurnosnoj politici za 2019. godinu, čiji je predlagač Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

Pored navedenih, ministri će razmatrati i prijedlog odluka o dodjeli tekućih grant sredstava, između ostalog i za sufinansiranje projekata institucija kulture u 2018. godini, a pred njima će se naći i informacija Ministarstva sigurnosti o stanju u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata u našoj zemlji,

Na današnjoj sjednici će se naći i jedna od tačaka vanredne sjednice Vijeća ministara, koja je prošle sedmice otkazana zbog dodatnih konsultacija o predloženim tačkama dnevnog reda. Radi se o iznosu dodijeljenih grant sredstava za promociju domaće proizvodnje u ovoj godini, a razmatrat će se i prijedlog odluke o izboru sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u Bosni i Hercegovini.