Ukupno podjela

Donacijom opremljene prostorije Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u razvoju u Zenici

Donacijom opremljene prostorije Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u razvoju u Zenici

Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju iz Zenice jedina je škola na prostoru Zeničkog-dobojskog kantona u kojoj se pruža osnovno obrazovanje djeci sa poteškoćama u razvoju i tom smislu njen redovan rad je od izuzetnog značaja za 55 štićenika koji pohađaju ovu ustanovu.

Dotrajala stolarija i loša izolacija prostorija u kojoj borave štićenici, naročito u zimskom periodu koji predstoji u velikoj mjeri otežava rad ove ustanove, što je bio dovoljan razlog predstavnicima Mikrokreditnog društva Mikrofin da se aktivno uključe u riješavanje ovog problema.

“Drago mi je što smo bili u prilici pomoći jer smo svjesni koliko je normalno funkiconisanje ove ustanove važno za sve štićenike i njihove roditelje. Nadamo da će im prozori i ostala oprema koju smo donirali obezbjediti uslove za redovno odvijanje školskih aktivnosti”, istakla je Sanja Babić Halilović, šefica filjale Mikrofina u Zenici ne skrivajući svoje zadovoljstvo zbog ove donacije i njenog humanog cilja.

“Glavni cilj i vodilja ove ustanove, odnosno našeg osoblja jeste da osposobimo učenike da po završetku školovanja budu samostalne osobe, spremne za životne izazove koji se postave pred njih. Kao i svaka škola, susrećemo se sa problemima razne prirode, ali zajedno u saradnji sa institucijama i kompanijama poput Mikrofina trudimo se da prevazilazimo te prepreke”, istakao je Tarik Salčinović, direktor ove škole.

Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica osnovana je 1967. godine, a danas je pohađa 55 učenika, uzrasta od 7-21 godine starosti koji su podijeljeni u 11 odjeljenja prema godinama starosti i psihofizičkom stanju.

Zenica
clear sky
16 ° C
16 °
16 °
93 %
1.5kmh
0 %
uto
25 °
sri
25 °
čet
27 °
pet
29 °
sub
20 °

Posljednje objavljeno