Džanan Musa u februaru 2018. godine dobiva hrvatsko državljanstvo

Objavljeno prije 12 mjeseci

Sportski direktor Cedevite Matej Mamić danas je bio gost emisije na Areni Sport posvećenoj košarci, gdje je najavio da će Džanan Musa u februaru 2018. godine dobiti hrvatsko sportsko državljanstvo.

Razlog zbog kojeg će najbolji BiH košarkaš dobiti hrvatsku putovnicu čisto je birokratske naravi. 18-godišnji Musa u tom će slučaju biti tretiran kao hrvatski državljanin, nastupat će kao domaći igrač u prvenstvu Hrvatske i time će Cedeviti otvoriti prostor za još jednog stranca.

Dakle, nije u pitanju nikakvo hrvatsko otimanje bosanskog košarkaškog dragulja ili priprema terena kako bi Musa jednom zaigrao za Hrvatsku.

Džanan Musa je u Cedevitu stigao prije tri godine iz sarajevskog Koša nakon fenomenalno odigranog Europskog prvenstva za kadete na kojem je BiH postala prvak Europe, a on MVP turnira.

Musa ove sezone igra fantastično i jedan je od nositelja igre hrvatskog prvaka. U ABA ligi prosječno postiže 15,5 poena po utakmici, a većina stručnjaka tvrdi kako je pred njim fantastična NBA karijera.