Džumhur pozvao gledaoce da u Zenici podrže reprezentaciju BiH

Objavljeno prije 2 godine
Foto: Klix.ba

Teniski susret reprezentacija Bosne i Hercegovine i Holandije, koji je juče počeo u Areni Zenica, nastavlja se danas od 14 sati mečom u igri parova. Na dvoranskoj tvrdoj podlozi, za selekciju Bosne i Hercegovine igraju Mirza Bašić i Tomislav Brkić, a holandski par čine Tallon Greikspoor i Jean-Julien Rojer.

Nakon prvog dana igranja teniskog susreta, u okviru Davis Cup natjecanja, rezultat je izjednačen 1:1, nakon odigrana dva pojedinačna meča.

U prvom meču Mirza Bašić je izgubio od Robina Haasea sa 3:1, po setovima 4:6, 2:6, 7:5 i 3:6. Bašić je nakon ‘početne krize’ u otvaranju meča zaigrao bolje u trećem setu, u jednom trenutku osjetio i lakšu povredu, ali je potom zaigrao agresivnije i dobio set. U četvrtom setu takođe je imao nekoliko prilika, ali je nakon 2:3 u gemovima napravio nekoliko grešaka i najbolji holandski teniser Robin Haase znalački je to iskoristio te završio meč u svoju korist.

Naš najbolji teniser Damir Džumhur je u drugom meču ubjedljivo savladao Thiemu De Bakkera sa 3:0, u setovima 6:2, 6:2,6:2, i tako nakon prvog dana susreta izjednačio rezultat na 1:1.

“Bakkeru nisam dao mnogo prilika da napada i da dođe do laganih poena. Mislim da sam najbolje do sada igrao za reprezentaciju, psihološki sam spreman i prvi put sam za reprezentaciju igrao bez straha i opterećenja”, kazao je Džumhur.

On je pozvao ljubitelje sporta da u danas i sutra dođu u Gradsku Arenu da podrže reprezentaciju, koja ima jedinstvenu priliku da se plasira u završnicu Dejvis Kup takmičenja.

U nedjelju od 13 sati će Damir Džumhur igrati protiv najboljeg Holanđanina Robina Haasea, a nakon toga znanje i snagu će odmjeriti Mirza Bašić i Thiemo De Bakker.